CDTC maakt het verschil

Welkom bij het Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC), hét toonaangevende behandelingsinstituut voor dolfijnondersteunde therapie. Het CDTC biedt een uniek en effectief behandelingsprogramma in een prachtige, inspirerende en ontspannende Caribische setting.

Dolfijntherapie wordt al sinds lange tijd beschouwd als een effectieve vorm van therapie die kan bijdragen aan een betere cognitie en mobiliteit voor mensen met een breed scala aan ontwikkelingsbeperkingen, fysieke en emotionele aandoeningen. Met hun zachtmoedige aard en extreem hoge intelligentie en intuïtie zijn dolfijnen in staat om wat velen omschrijven als een ‘magische band’ aan te gaan met patiënten met beperkingen. Deze therapiedolfijnen werken in een team van gekwalificeerde therapeuten en trainers, onder het toezicht van een medische raad van artsen, met als belangrijkste doel het algemene welzijn van de patiënten te verbeteren.

"Wij geloven dat alles mogelijk is"

DE THERAPIE

Een resultaatgericht programma

Ons unieke therapieconcept weerspiegelt het meest recente onderzoek op het gebied van therapie en revalidatie, is resultaat gericht en afgestemd op de specifieke behoeften van iedere individuele patiënt.

HET TEAM

Samen werken zij aan het verhogen van de lat voor standaarden in therapie.

Ons zorgvuldig samengestelde team bestaat uit een groep internationale-, breed opgeleide professionals met ruime expertise én onze dolfijnen, die speciaal gekozen zijn vanwege hun unieke eigenschappen. Samen werken zij aan het verhogen van de lat voor standaarden in therapie en revalidatie.

DE RESULTATEN

Laat meetbare succesvolle resultaten zien

Onze dolfijnondersteunde therapie laat meetbare succesvol resultaten zien bij inmiddels duizenden patiënten met CP, Down Syndroom, Autisme, ADHD en vele andere al dan niet aangeboren ontwikkelingsstoornissen, zoals patiënten met kanker en PTSS.

Wat patienten zeggen…

Ein Ort, wo ganz viel Liebe spürbar ist, egal ob für Mensch oder Tier. Perfekte Therapie, besser geht nicht. Danke für alles, ihr habt die besten Therapeuten und die glücklichsten Delphine. Die dolphin suites sind sehr nah, schön familiär, ein Wohlfühl Ort für die ganze Familie.

Norah heeft heel veel aan de dolfijn therapie gehad! We werken op het ODC en thuis hard aan alle tips die we vanuit het cdtc hebben meegekregen! Na de dolfijn therapie maakte Norah veel beter contact dan voorheen! Voorheen liep ze veel met haar hoofd naar beneden. Nu kijkt en beleefd ze de wereld meer om haar heen! Ik ben super trots op Norah! Heel erg bedankt voor alle tips en handvatten die we hebben gekregen

A tailor-made personal therapy schedule was set up based on my situation. Due to my physical disability I mainly experience tension and stiffness of my muscles and joints. Alongside of this I also have problems controlling my movements due to a vestibular issue. During therapy I learned to gain trust in myself and my body again and managed to relax more often.

Curaçao

De locatie Curaçao is gekozen vanwege de unieke combinatie van een constant tropisch klimaat, de natuurlijke omgeving voor onze dolfijnen in direct contact met de open zee, een hoge medische standaard en goede internationale vluchtverbindingen.

Hoe meld u zich aan?

Als je op zoek bent naar een maatgemaakt, intensief revalidatieprogramma waarbij de focus is gericht op de kracht van de individuele persoon, en niet op de onderliggende beperkingen, dan is het CDTC het instituut dat kan helpen jouw doelen te bereiken. Bij het CDTC hebben we een zorgzame en warme omgeving gecreëerd, waar vreugde de sleutel tot succes is voor professionele revalidatie en het opbouwen van zelfvertrouwen in elke deelnemer.

Download onze brochure

Ben u geïnspireerd en wilt u meer weten over ons programma? Download dan hier onze brochure.