Nieuws

Nieuws

Belangrijke informatie voor uw therapie gepland in 2020
beïnvloed door de COVID-19 situatie

Stop niet met dromen over je volgende Dolfijn Ondersteunde Therapie!

Het CDTC erkent de onzekerheid rond de COVID-19-pandemie. Wij doen er dan ook alles aan om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, uw veiligheid te garanderen en u maximale flexibiliteit te bieden.

Nieuws over het Corona Virus op Curacao

Op 8 juli heeft de Curaçaose overheid besloten om haar grenzen te openen zonder quarantainemaatregelen voor reizigers uit Nederland, Duitsland en België. Inmiddels is de opening van de grenzen op 23 juni definitief bevestigd. Het maximale aantal reizigers dat (voorlopig) ons eiland mag binnenkomen is 10.000 per maand, wat een beheersbaar aantal is om een eventuele verspreiding van het Coronavirus op het eiland onder controle te houden. Curaçao wordt door Europa gezien als een veilige bestemming waarnaar reizen op een veilige en verantwoorde wijze hervat kan worden.

Voor uw reis
Hoewel reizen zonder quarantaine op Curaçao nu mogelijk is gelden de volgende maatregelen die zijn vastgesteld door de lokale autoriteiten van Curaçao en waar u zodoende rekening mee dient te houden:

  • Voor uw vertrek dient u de digitale immigratiekaart online in te vullen. Vind hier de link naar deze digitale immigratie kaart en verdere voorwaarden: https://dicardcuracao.com/portal
  • Binnen 48 uur voor vertrek dient u de Passenger Locator Card (PLC) in te vullen en te uploaden via de website https://dicardcuracao.com/portal. U moet ook een gedrukt bewijsstuk bij u hebben.
  • Voorafgaand aan uw reis moeten alle reizigers maximaal 72 uur voor de vliegreis een PCR-test ondergaan. U dient zelf de test te organiseren in uw thuisland en deze dient uitgevoerd te worden door een erkend laboratorium. Het resultaat van de test dient u bij u te hebben tijdens uw reis naar en verblijf op Curaçao. De test geldt voor reizigers vanaf 1 jaar oud. Door de luchtvaartmaatschappij wordt u gevraagd uw testresultaat te tonen. U moet via deze link het testresultaat uploaden, waarin u tevens de locaties kunt vinden waar u de PCR-test kunt uitvoeren: https://dicardcuracao.com/portal


Bij aankomst op Curacao
Op de luchthaven wordt u gevraagd een formulier in te vullen waarin u een verklaring dient af te geven van een goede gezondheid en uw reisgeschiedenis moet aangeven

  • Houd rekening met de 2-meter "sociale afstand" regel op Curacao
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in het vliegtuig, op de luchthaven en in het CDTC Houd daar dus rekening mee ook voor uw terugreis en breng voldoende mondkapjes mee
  • Er komt een speciale app met informatie over Covid-19 op Curaçao voor iedere arriverende passagier


Vind in dit document de veiligheidsmaatregelen die gelden op de luchthaven op Curacao (Hato) (Download PDF)

Heropening CDTC per 6 juli ‘20
Op basis van deze berichtgeving heeft het CDTC besloten de therapie weer aan te bieden vanaf 6 juli a.s., oftewel vanaf periode 14. Voor alle hiernavolgende periodes is CDTC weer geopend en kunnen de reeds geboekte therapieën doorgang vinden, mits de vluchten bevestigd kunnen worden.

Er zijn enkele aanpassingen gedaan aan ons programma om aan de hygiëne- en “social distance” voorschriften te voldoen en daarbij niet de kwaliteit van ons therapieprogramma aan te tasten. Bij het hervatten van ons therapieprogramma heeft uw veiligheid en gezondheid en dat van onze medewerkers en dolfijnen onze hoogste prioriteit. Het CDTC kan u verzekeren dat op een veilige en verantwoorde wijze therapie hervat kan worden. Leest u hier meer over de Covid-19 voorschriften van het CDTC.

Indien u het dolfijn ondersteunde therapie programma heeft geboekt met aanvang therapie in de periode vanaf 6 juli, dan zijn wij verheugd te kunnen mededelen dat deze therapie doorgang kan vinden.

Wanneer uw niet kunt vliegen
Het CDTC dient vast te houden aan haar reguliere annuleringsbeleid voor periode waarin reizen naar Curacao weer mogelijk wordt is.

Een uitzondering wordt gemaakt in de volgende situaties:

  • Wanneer uw vlucht is geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij en deze schriftelijk bevestigd geen alternatieve vlucht voor u te kunnen verzorgen in de periode voor aanvang van uw therapieperiode;
  • Indien het therapiekind of de ouder of verzorger 2 tot 3 dagen voor aankomst positief getest wordt op het Coronavirus.


In beide gevallen is er sprake van een reisbeperking door de maatregelen die door de lokale autoriteiten van Curaçao op dat moment zijn opgelegd. In beide gevallen vragen wij u ons een kopie te sturen van een schriftelijk document dat één van bovenstaande situaties bevestigd. Wij voorzien u vervolgens van de mogelijkheid kosteloos uw therapieboeking om te boeken naar een datum voor eind 2022.

In alle overige gevallen geldt bij het annuleren van een bevestigde reservering dat de aanbetaling van $1.000,- in rekening wordt gebracht en komt te vervallen. Een annulering van een bevestigde reservering binnen 90 dagen voor aanvang van de therapie is uitsluitend mogelijk op basis van medische gronden (bij de annulering dient de doktersverklaring meegestuurd te worden). Hierbij zal de reeds gedane betaling voor de therapie minus de aanbetaling worden doorgeschoven naar een volgende therapie periode. Indien geen doktersverklaring kan worden overlegd, vervallen de volledige reeds gedane betalingen.

Wij kijken er naar uit u voor uw geboekte dolfijnondersteunde therapieprogramma te mogen verwelkomen.

Met warme groet,

Management
Curacao Dolphin Therapy & research Center

Cancer Kids Project

"He asked me if I had an idea what heaven looked like, and envisioned what life would be as an angel. He was dead serious. On the first day of dolphin aid therapy these thoughts were just gone and replaced by 'yes' to life. For all of us." 🐬❤️ (Annette Lindner, quote from the book 'Delphintherapie - Beweis eines Wunders) by Kirsten Kuhnert