Broers/Zussen Programma

Broers/Zussen Programma

Voor de broers, zussen of kinderen van therapiepatiënten van CDTC is er een speciaal programma. De relatie tussen deze gezinsleden is vaak uniek. Het programma vindt tegelijkertijd met de therapie plaats, begeleid door onze pedagogisch maatschappelijk werker en een assistent. De kinderen worden aangemoedigd om openhartig te praten over hoe het is om een broer of zus met een beperking te hebben. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, die worden behandeld met behulp van werkboeken, spellen, dvd's, etc. In het aquarium is er tijd om te spelen, ontspannen, zwemmen, snorkelen, kajakken en meer te leren over alles wat er leeft in de oceaan. En omdat niemand wil dat ze zich buitengesloten voelen, is er ook een speciale “broer en zus dag” waarbij de broertjes en zusjes vanaf de kant mee kunnen kijken met de therapie van hun broer of zus; ze zitten naast de dolfijntrainer en kunnen zelf zien hoe veel vooruitgang hun broer of zus heeft geboekt. Om hun ervaring net zo magisch te maken, is er ook een ‘’trainerdag’’, waarbij de broertjes en zusjes meelopen met een trainer en een dagje de assistent mogen zijn. Zo leren ze vanalles over het leven van een dolfijntrainer.

* Het programma is beschikbaar voor broers en zussen met de leeftijd van 5 jaar en ouder

Aanmelden in stappen

ONZE PATIËNTEN

Diagnose lijst
Vanwege onze rijkdom aan ervaring en deskundigheid in verschillende facetten van dolfijn ondersteunende therapie, kan het CDTC therapie aanbieden voor een lange lijst van verschillende diagnoses in beperkingen en psychologische aandoeningen. Onze lijst omdat, maar is niet beperkt tot…

HOE MELD U ZICH AAN?

Wanneer u in overeenstemming met uw reguliere arts of therapeut heeft besloten om u aan te melden voor het therapieprogramma van CDTC, is de procedure eenvoudig. Er zijn verschillende stappen in het aanvraagproces. We analyseren de unieke situatie van de patiënt en helpen u bij het nemen van beslissingen.

FINANCIËLE STEUN

In de loop der Jaren zijn er verschillende stichtingen opgericht die financiële hulp bieden aan patiënten en hun gezinnen die willen deelnemen aan het dolfijnondersteunde therapieprogramma op Curaçao. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende organisaties die actief zijn in diverse regio’s in Nederland, Duitsland en de USA.