Additionele Therapieën

Additionele Therapieën

Manuele Therapie
Manuele therapie maakt gebruik van specifieke technieken om de zachte weefsels in het lichaam te manipuleren. Het is een praktijkgerichte therapie waarbij geen apparaten of machines nodig zijn. Opgeleide therapeuten oefenen druk uit op de spieren en zachte weefsels in het lichaam, wat helpt om de spieren te ontspannen, de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Specifieke technieken worden ook gebruikt om gewrichten te mobiliseren, om zo gewrichtspijn te verminderen en de gewrichtsmechanica te corrigeren. Manuele therapie is effectief gebleken bij de behandeling van spierspasmen, spierspanning, rug- en nekpijn en gewrichtspijn.

Prof. Papoušek: Therapie voor ouders, zuigelingen en kinderen
Prof. Mechthild Papoušek is een vooraanstaand Duits psychiater, neuroloog, ontwikkelingspsycholoog en ouder/zuigelingtherapeut. Tijdens haar loopbaan heeft ze uitgebreid onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van baby's en zuigelingen en heeft ze de vroege relatie tussen ouder en kind voor wat betreft communicatie in de eerste levensfase onderzocht. Ze heeft zich gespecialiseerd in reguleringsstoornissen in de vroege kinderjaren en overmatige huilbuien in de kindertijd en heeft behandelingstechnieken en educatieve richtlijnen ontwikkeld voor intuïtieve opvoedingspraktijken.

IntraActPlus – Interactie met video-ondersteuning
Het IntraActPlus-concept is een gedragsgerichte therapie- en interventieaanpak, die door Jansen en Streit is ontwikkeld als resultaat van meer dan 20 jaar doorlopend onderzoek. Het concept verkent de relatie tussen het individu en de verzorger en richt zich op het registreren van relatiesignalen die normaal gesproken binnen enkele milliseconden verzonden en verwerkt zouden worden. Het werken met video-opnameapparatuur stelt de therapeut in staat om de dynamiek van deze signalen dieper te onderzoeken. Het IntraActPlus-concept bestrijkt de gehele leeftijdsgroep, van baby tot adolescent tot volwassene, met de nadruk op therapeutische leerprogramma's voor mensen met psychische stoornissen.

Yogatherapie, Wata flow
Yogatherapie is afgeleid van de traditionele yogamethodes. Met de aanpassing en toepassing van specifieke yogatechnieken kunnen therapeuten mensen helpen die op enig moment in hun leven te maken krijgen met lichamelijke beperkingen en geestelijke gezondheidsproblemen, om hun conditie te beheren of te verbeteren. De therapie maakt systematisch gebruik van specifieke ademhalingstechnieken in combinatie met yogabewegingen om spieren en botten te versterken en te stabiliseren en tegelijkertijd de flexibiliteit van de spieren te vergroten. De therapie bevordert ook de diepere, regelmatigere ademhalingspatronen, verbetert de bloedsomloop en helpt bij het creëren van een emotionele balans waarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam wordt ingezet. Wata Flow is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de band tussen de therapeut (de gever) en de patiënt (de ontvanger). Terwijl de ontvanger in het water drijft, luisterend naar en gefocust op zijn of haar ademhaling, ontstaat er een vertrouwensband waardoor de patiënt kan ontspannen en de gever kan leren vertrouwen. Wanneer de patiënt zich hieraan overgeeft, kunnen lichamelijke, emotionele en mentale blokkades worden opgeheven en verwerkt. Door het gebruik aan zwaartekracht en door het water binnenin het lichaam, kan het lichaam contact maken met de buitenkant waardoor spanning en angsten verdwijnen.

Wata Flow is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de band tussen de therapeut (de gever) en de patiënt (de ontvanger). Terwijl de ontvanger in het water drijft, luisterend naar en gefocust op zijn of haar ademhaling, ontstaat er een vertrouwensband waardoor de patiënt kan ontspannen en de gever kan leren vertrouwen. Wanneer de patiënt zich hieraan overgeeft, kunnen lichamelijke, emotionele en mentale blokkades worden opgeheven en verwerkt. Door het gebruik aan zwaartekracht en door het water binnenin het lichaam, kan het lichaam contact maken met de buitenkant waardoor spanning en angsten verdwijnen.

Leer meer over ons

ONS BLOG

Leer meer over ons centrum en lees lekker weg met onze blogs waarin verschillende onderwerpen belicht worden, waaronder onze geschiedenis en het ontstaan van ons concept. Ook in de nabije toekomst volgen er meer verhalen over ons werk achter de schermen, onze therapeut aan het woord en nog meer. Like onze facebookpagina als je op de hoogte wilt blijven van onze blogs. Nieuwe blogs zullen ook op Facebook verschijnen.

ONS TEAM

Wij zijn trots te mogen werken met een groep internationale-, breed opgeleide professionals die nauw samenwerken met onze dolfijnen. De dolfijnen zijn speciaal gekozen vanwege hun unieke eigenschappen en worden goed verzorgt in hun natuurlijke omgeving. Samen werken zij aan de ontwikkeling van een nieuwe standaard op het gebied van therapie en revalidatie.

DE THERAPIE

Ons unieke therapieconcept weerspiegelt het meest recente onderzoek op het gebied van therapie en revalidatie, is resultaat gericht en afgestemd op de specifieke behoeften van iedere individuele patiënt.