Brucker Biofeedback

Brucker Biofeedback

Brucker Biofeedback is een methode voor neuromusculaire interventie die de signalen tussen de hersenen en het lichaam zichtbaar of hoorbaar maakt middels elektroden. Dit helpt patiënten bij het optimaliseren en sterker maken van hun bewegingen en alledaagse handelingen. Het is bijzonder geschikt voor mensen met neurologische aandoeningen als hersenbeschadiging of schade aan het centrale zenuwstelsel.

Een eenvoudige uitleg; Tijdens een Brucker biofeedback-behandeling word je gevraagd om bewegingen te maken die nog niet helemaal lukken. Bijvoorbeeld: “maak een vuist”. Op een computerscherm zie je de signalen die vanuit je hersens de spieren proberen te bereiken. Door herhaalde pogingen kun je op deze manier het juiste ‘pad’ vinden om het signaal bij de spieren te krijgen. Voor veel van onze patiënten draagt Brucker Biofeedback bij aan de positieve effecten van dolfijnondersteunde therapie.

Leer meer over ons

ONS BLOG

Leer meer over ons centrum en lees lekker weg met onze blogs waarin verschillende onderwerpen belicht worden, waaronder onze geschiedenis en het ontstaan van ons concept. Ook in de nabije toekomst volgen er meer verhalen over ons werk achter de schermen, onze therapeut aan het woord en nog meer. Like onze facebookpagina als je op de hoogte wilt blijven van onze blogs. Nieuwe blogs zullen ook op Facebook verschijnen.

ONS TEAM

Wij zijn trots te mogen werken met een groep internationale-, breed opgeleide professionals die nauw samenwerken met onze dolfijnen. De dolfijnen zijn speciaal gekozen vanwege hun unieke eigenschappen en worden goed verzorgt in hun natuurlijke omgeving. Samen werken zij aan de ontwikkeling van een nieuwe standaard op het gebied van therapie en revalidatie.

DE THERAPIE

Ons unieke therapieconcept weerspiegelt het meest recente onderzoek op het gebied van therapie en revalidatie, is resultaat gericht en afgestemd op de specifieke behoeften van iedere individuele patiënt.